Тиждень української мови та писемності

З 4 по 8 листопада в нашій школі проходив тиждень української мови. Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

У понеділок на лінійці відбулося урочисте відкриття тижня української мови та писемності, під час якого лунала поезія, присвячена рідному слову, українська пісня, наповнена милозвучним звучанням. А соціальна реклама , присвячена рідному слову, спонукала всіх присутніх до любові та поваги нашої духовної скарбниці, Учителька української мови, Правосудько Ганна Михайлівна, ознайомила учнів та вчителів із планом проведення тижня української мови.

Між учнями 5, 6 класів була проведена мовна вікторина «Подорож океаном рідної мови». Заїкіна Т.М. підготувала цікаві та пізнавальні конкурси до цього заходу. У нелегкій , але цікавій боротьбі перемогу здобула дружба! Адже рідне слово і в громаді вагоме.

Бібліотекар школи, Лісова Олена Миколаївна, підготувала виставку словників « Не бійтесь заглядати у словник!», чим ще раз підтвердила думку, що словник у навчанні добрий помічник!

/Files/images/010/Рисунок2.jpg

Другий день тижня розпочався інформаційною хвилинкою «Цікаві факти про нашу мову». Учениці 6 класу підготували мовознавчий лекторій про нашу рідну мову і з ним поділилися з учнями нашої школи.

6 листопада у стінах нашого закладу для учнів 7-9 класів була проведена філологічна гра « У казковому світі мови». Перемогу поділили між собою учня 7 та 9 класів.

Також у цей день вихованці нашої філії виконували завдання шкільного етапу мовознавчого конкурсу ім. Петра Яцика. Визначилися такі переможці: 3 клас – Кириченко Катерина, 4 клас – Мойса Анастасія, 5 клас- Король Павло, 6 клас – Кошман Богдана.

Вчителі української мови та літератури підготували виставку кращих зошитів із української мови. На ній були представлені зошити таких учнів: Кошман Богдани, Яковченко Анастасії, Кравченко Тетяни, Княгницької Вікторії, Лаврусь Валентини. Ця виставка стимулювала учнів не лише до оволодіння правописними нормами, а й до каліграфічності письма та ведення робочих зошитів.

У четвер був проведений учителем Правосудько Г.М. КВК «Українські народні казки» під час ГПД. Молодші школярі нашого навчального закладу були дуже активними та енергійними, особливо хочеться відмітити учнів 3 класу, які підготували цікаві інсценізації українських народних казок.

8 листопада Ганна Михайлівна разом із учнями 9 класу підготували та провели цікаву мовознавчу перерву для учнів початкової ланки. За допомогою ігор діти відгадували українські забавлянки, через які вони ще раз доторкнулися до чистого джерела рідної мови.

/Files/images/010/Рисунок3.jpg

Із великим завзяттям вихованці та вчителі нашого закладу писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Адже він символізує нашу непоборність і незалежність.

/Files/images/010/Рисунок4.jpg

На завершення тижня учні школи створили пісочну картину «Рідна мова калинова», якою ще раз підтвердили свою любов та повагу до рідної мови. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами.Учителі української мови та літератури висловили щиру вдячність усім учасникам.

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.