Тиждень фізики

З метою формування в учнів інтересу до вивчення фізики, вмінь практично застосовувати здобуті знання, розвитку творчого мислення, пам’яті, вміння робити висновки з 15 по 19 квітня 2019 року в Івангородській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» було проведено тиждень фізики.

У понеділок, 15 квітня, було проведено наступні заходи:

· Урочисте відкриття тижня фізики.

На загальношкільній лінійці учні мали змогу ознайомитися з цікавими фактами про фізику, показати свої вміння розгадувати цікаві фізичні загадки. Також під час відкриття тижня учніознайомилися з планом тижня.

· Фізичний брейн-ринг для учнів 7 класу.

Учні 7 класу взяли участь у «Фізичному брейн-ринзі». Під час виконання завдань інтелектуальної гри учні продемонструвалисвої знання з фізики. Перемогу отримав Ромазанов Омар, який набрав найбільшу кількість балівза результатами гри.

· Веб-квест «Фізика та науково-технічнийпрогрес» (9 клас).

Учні 9 класу розпочали роботу над веб-квестом з фізики.

У вівторок, 16 квітня, було проведено наступні заходи:

· Інтелектуальна гра «Найрозумніший» для учнів 8 класу.

Учні 8 класу взяли участь в інтелектуальній грі «Найрозумніший», в якій показалисвої вміння виконувати логічні завдання з фізики. Обидві команди 8 класу отримали однакову кількість балів.

· Семінар «Фізика навколо нас» (9 клас).

Учні 9 класу захистили власні проекти та ще раз переконалися у важливості фізики для життя людини.

· Конкурс ребусів (5-6 класи).

Учні 5 та 6 класів долучилися до тижня фізики, показавши свої вміння розгадувати ребуси. Найкраще виконали всі завдання Кошман Богдана, Яковченко Анастасія, Лаврусь Валентина (5 клас) та Бондар Андрій, Гонтар Анна, Кравченко Тетяна (6 клас).

У середу, 17 квітня, було проведено наступні заходи:

· Конкурс загадок (5-6 класи).

Учні 5 та 6 класів взяли участь у конкурсі загадок. Найкраще виконали всі завдання Кошман Богдана (5 клас) та Кравченко Тетяна (6 клас).

· Конкурс малюнків «Фізика і природа» (5-9 класи).

Учні 5-9 класів взяли участь у конкурсі малюнків. Перемогу у конкурсі отримали Ромазанов Омар (7 клас) та Боровіков Дмитро (7 клас).

У четвер, 18 квітня,було проведено наступні заходи:

· Перегляд фільму «Закони фізики» (5-7 класи).

Учні мали змогу познайомитися з основними законами фізики, без яких неможливе існування Всесвіту.

· Фізична вікторина «Історія фізики» (8 клас).

Учні 8 класу пригадали відомих фізиків та їх вклад в розвиток науки. Найбільшу кількість балів набрав учень 8 класу Чепой Рустам.

· Інтелектуальнагра «Що? Де? Коли?» (9 клас).

Учні 9 класу у цікавій формі повторили теоретичний матеріал з фізики. Перемогу отримали Маранда Анастасія та Правосудько Діана.

/Files/images/000/454545.jpg

У п’ятницю, 19 квітня,було підведено підсумки тижня фізики, а найактивніші учні були нагороджені грамотами та заохочувальними призами.

Проведений тиждень фізики сприяв розвитку в учнів творчих здібностей, цікавості до вивчення предмета; продемонстрував вміння та навички учнів працювати творчо, колективно; мислити нестандартно, швидко знаходити відповідь на поставлені запитання; дав змогу повторити, узагальнити та систематизувати навчальний матеріал з предмета.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.