Шевченківський тиждень

З 4 по 7 березня в школі проходив Шевченківський тиждень. Під час цього тижня відбулися такі заходи:

- лінійка, присвячена відкриттю "Шевченківських днів" ;

- книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу»;

- літературно-музична композиція "Тарас Шевченко – велич українського народу" ;

- перегляд мультфільмів, створених за віршами Тараса Шевченка(1-5 класи);

- «Літературний ігроленд». Ребуси, кросворди, літературні задачі за творами Т.Шевченка(1-9 класи);

- інтелектуальна гра «Що ми знаємо про Шевченка» (5-6 класи);

- конкурс віршів "Живий Шевченко" (1-9 класи);

- літературна вікторина «Невідомі факти про життя та творчість митця» (7-9 класи).

/Files/images/00/76676.jpg

Розпочалися виховні заходи з лінійки, присвяченій даному тижню. Учні 5 класу декламували поезію Великого Кобзаря, а Правосудько Анна Михайлівна ознайомила всіх присутніх із планом проведення заходів.

Протягом цього тижня в школі була представлена тематична виставка «Шевченко не поет, а голос душі українського народу», підготовлена бібліотекарем нашої школи Лісовою О.М.

Літературно-музична композиція "Тарас Шевченко – велич українського народу" відкрила нам Т.Г.Шевченка в поезіях та піснях, виконаних учнями нашої школи. Це все розвивало естетичний смак дітей, спостережливість і вміння застосовувати акторські здібності.

/Files/images/00/7877.jpg

Завдяки «літературному ігроленду» учні ще раз змогли перевірити свої знання з біографії та творчості Великого митця. Їм дуже сподобалися літературні задачі та ребуси за творами Тараса Шевченка. Активними учасниками були учні 5 та 9 класів.

Інтелектуальна гра «Що ми знаємо про Шевченка» (5-6 класи), проведена Правосудько А.М., була веселою і цікавою для учасників. Питання гри були доступними для них.

Активними учасниками традиційного конкурсу віршів "Живий Шевченко" були учні 2, 4 та 6 класів. Журі було складно визначити переможців, адже всі діти декламували вірші Кобзаря на високому рівні. Перше місце зайняла Мойса Анастасія, друге – Яковченко Анастасія, третє – Кириченко Катерина.

Літературна вікторина «Невідомі факти про життя та творчість митця» (7-9 класи), підготовлена Заїкіною Т.М., довела ще раз усім присутнім, що Т.Г.Шевченко великий пророк рідного краю.

Кiлькiсть переглядiв: 478

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.