Тиждень інформатики

З метою формування в учнів інтересу до вивчення інформатики, вмінь практично застосовувати здобуті знання на практиці, розвитку творчого мислення, пам’яті, вміння мислити нестандартно, логічно, креативно та робити висновки з 3 по 7 грудня 2018 року в Івангородській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» проходив тиждень інформатики.

У понеділок, 3 грудня, відбулося урочисте відкриття тижня інформатики. На загальношкільній лінійці учні мали змогу ознайомитися з цитатами відомих науковців про інформатику, взяти участь у вікторині та ознайомитися з планом тижня. Учні 5 класу взяли участь у вікторині «У світі інформатики», на якій продемонстрували свої знання з предмета. Найкраще виконали усі завдання Кошман Богдана, Яковченко Анастасія, Лаврусь Валентина та Княгницька Вікторія. Учні 6 класу продемонстрували свої навички роботи у програмі Paint, взявши участь у конкурсі комп’ютерних малюнків. Роботи учнів відрізнилися своєю оригінальністю та креативністю. Особливо виділилися малюнки Гонтар Богдани та Бульбака Владислава.

У вівторок, 4 грудня, учні 7 класу взяли участь у конкурсі-змаганні на швидкість набору тексту «Десятипальцеві перегони». Перемогу отримав Ромазанов Омар, який найшвидше та найточніше виконав завдання. Учні ж 6 класу завершили роботу над проектом «Комп’ютер – ворог чи друг?» та за підсумками проекту створили стінгазету зі змістом якої ознайомили учнів навчального закладу, розмістивши її на інформаційному стенді.

У середу, 5 грудня, учні початкових класів взяли участь у конкурсі знавців загадок та ребусів з інформатики .

У четвер, 6 грудня, учні 8 та 9 класів мали змогу позмагатися у «Інформатичному брейн-ринзі», перемогу здобули учні 9 класу, які найкраще та найшвидше виконали всі завдання. Крім того, в цей день учні нашого навчального закладу мали змогу взяти участь у конкурсі «Весела перерва», в якому показали свої знання з інформатики.

У п’ятницю, 7 грудня, учні 8 класу взяли участь у конкурсі відеороликів. Найкращі відеоролики створили Безпалько Владислав та Гусак Руслан. Учні ж 9 класу взяли участь у конференції «Один день з історії інформатики». Цього дня було підведено підсумки тижня інформатики, а найактивніші учні були нагороджені.

Проведення предметних тижнів є одним із способів створення мотивації до вивчення навчальних предметів, заохочує здобувачів освіти до нових відкриттів та нових підходів, дає змогу зрозуміти значимість вивчення предмета для науки та для себе зокрема.

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.