Тиждень історії

Одним із завдань сучасної шкільної історичної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень історії, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до історії;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно-орієнтованого

підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у

нестандартних ігрових ситуаціях;

- виховувати любов до історії свого народу, толерантне ставлення до історії народів світу, почуття поваги та пошани до героїчного минулого свого народу;

В 2018 році в Івангородській філії тиждень історії проведено з 8 по 12 жовтня. Вчителем історії Назаренко О.Ю. було розроблено комплекс заходів, що охопили всі ланки виховного процесу.

У понеділок, 8 жовтня, тиждень розпочався з урочистої лінійки на яку завітали герої твору «Сватання на Гончарівці» Стецько та Уляна, які розповіли учням чому ж потрібно вивчати історію. Також на лінійці школярі дізнались про розвиток історичної науки та ознайомились з планом проведення тижня. Цього дня всі хто цікавиться історією мали змогу взяти участь в історичній вікторині, переможцями якої стали учениці 9 класу: Правосудько Діана та Маранда Анастасія.

/Files/images/000000/Рисунок1.jpg

У вівторок, 9 жовтня, юні патріоти 8 та 9 класів зібрались пограти у захопливу гру «Я люблю Україну». Команди «Патріоти» та «Варяги» демонстрували свої знання з історії України, її звичаїв, традицій. Гра завершилась перемогою команди «Варяги» (9 кл.). У холі школи вчитель історії Назаренко О.Ю. організувала виставку творів «Чому потрібно вчити історію ...»

/Files/images/000000/Рисунок2.jpg

/Files/images/000000/Рисунок3.jpg

У середу, 10 жовтня, наші учні долучились до участі у Всеукраїнській олімпіаді з історії від проекту «На урок», до уваги учнів були запропоновані завдання різних рівнів складності. Загалом 14 учнів нашої школи змогли продемонструвати свої знання на всеукраїнському рівні. Також, цього дня було проведено квест-гру «Дерево історичних загадок», учні 5-9 класів, повинні були відгадати історичну загадку пов’язану з історичними особами, історією винаходів. Загалом, всі учасники гри змогли дати правильні відповіді на запитання.

/Files/images/000000/Рисунок4.jpg

/Files/images/000000/Рисунок5.jpg

У четвер, 11 жовтня, шкільним бібліотекарем Лісовою О.М. було підготовлено книжкову виставку «З глибини віків…», метою якої було ознайомлення учнів з історичною літературою, що міститься у фонді бібліотеки та може допомогти учасникам навчального процесу під час підготовки до уроків. В цей день учні нашої школи спільно з класними керівниками готували історичні газети та плакати «Особа в історії ». Найкращими було визнано газети учнів 5 та 8 класів.

/Files/images/000000/Рисунок6.jpg

/Files/images/000000/Рисунок7.jpg

У п’ятницю, 12 жовтня, вчитель історії Назаренко О.Ю. провела для учнів 5-9 класів усний журнал «Покрова – свято козацьке!», під час якого розповіла про історію походження свята, звичаї та традиції козаків та українського народу, а також наголосила на тому, що на свято Покрови Пресвятої Богородиці, згідно указу Президента України П. Порошенка громадяни нашої держави відзначають День Захисника України, саме тому, журнал було завершено демонстрацією відео про випускників Івангородської школи, що захищають незалежність нашої держави в зоні АТО. Тиждень завершився робочою лінійкою на якій було підведено підсумки. Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні історії. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності школярів, поглиблювати та розширювати їх знання про історію.

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.