Тиждень зарубіжної літератури

З 29 січня по 2 лютого 2018 року з метою зацікавлення учнів читанням художньої літератури; поглиблення і розширення знань школярів із зарубіжної літератури; розвитку творчих здібностей, уваги, спостережливості, вміння працювати з додатковою інформацією; сприяння вихованню людяності, уважного ставлення до оточуючих, поваги до культури народів світу, до книги та читання в школі проходив літературний тиждень.

/Files/images/tijden_zarubjno_lteraturi/Фото0838.jpg

Понеділок розпочався лінійкою, присвяченою відкриттю тижня, який проходив під девізом «Творять не тільки письменники, а й читачі» (Г.Ібсен). На лінійці учні відгадували загадки про книгу та спілкувалися із Королевою книгою, а також прослухали поради від В.О.Сухомлинського стосовно читання книг. У цей же та в наступні дні учні школи мали можливість познайомитися із літературним гороскопом для школярів, який створила шкільний «астролог», вона же найкращий читач Івангородської школи учениця 8 класу Правосудько Діана. Крім цього, у цей день розпочала роботу тематична виставка, приурочена до 190-ї річниці від дня народження Жуль Верна.

/Files/images/tijden_zarubjno_lteraturi/Фото0875.jpg

У вівторок було проведено літературний квест «У пошуках духовних скарбів» для учнів 6 і 7 класів. Діти виконали завдання трьох етапів гри: міфічного, алегоричного та пригодницького. Переможцем квесту стала команда учнів 6 класу, скарбничка яких була наповнена назвами тих духовних скарбів, які плекає в читачах зарубіжна література.

У середу івангородські учні приєдналися до роботи творчих учнівських лабораторій на базі НВО №2, під час роботи в яких учні не лише поглибили знання з літератури, проявили свої творчі здібності, але і поспілкувалися із психологами.

У четвер учні 5 класу показали для молодших школярів літературні інсценізації епізодів казок відомих письменників-казкарів. Діти переглядали сценки та вгадували героїв і назви казок, а учні 5 класу називали імена письменників, авторів цих казок. Робота була досить плідною, оскільки у цей і наступні дні відвідування шкільної бібліотеки пожвавилося в декілька разів. У цей же день підведено попередні підсумки конкурсу дизайнерів обкладинки улюбленої книжки. Найактивнішими виявилися учні 5 класу.

/Files/images/tijden_zarubjno_lteraturi/Фото0884.jpg

У п’ятницю свої літературні знання та здібності поглиблювали учні старших класів. Цього дня відбулася презентація І етапу навчально-виховного проекту «Українські перекладачі: доля і поступ», який підготували одинадцятикласники. Старшокласники підготували цікавий матеріал про трьох відомих українських перекладачів: Миколу Лукаша, Григорія Кочура та Бориса Тена. Для учнів 8 і 9 класів було запропоновану гру «Битва Знавців Зарубіжної», під час якої школярі не лише змагалися, але і розширювали свій кругозір. Переможцями у цій грі стали учні 9 класу.

План тижня було в основному виконано, учні отримали багато цінної інформації про книги, значення художньої літератури у житті людини, проявили і закріпили свої знання із зарубіжної літератури, розвивали свої мовні, літературознавчі, акторські та читацькі здібності, показали себе творчими і талановитими особистостями.

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.