Тиждень права

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно орієнтованого підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності.

/Files/images/IMG-67ca16984e0ca8191296c2da96338a6f-V.jpg

Тиждень права розпочався загальношкільноюлінійкою «Я-дитина, я-маю право!», на якій вчитель історії Назаренко О.Ю. разом з учнями 5-11 класів розповіли школярам про основний документ який захищає їх щасливе дитинство та права якими може користуватися кожен маленький громадянин нашої держави. Також цього дня для учнів 9 та 11 класів була проведена тематична правова вікторина «Перед законом усі рівні», переможцем став учень 11 класу Жадан Едуард.

Вівторок, 5 грудня, зібрав 5,6 т 7 класи на перегляд мультфільму «Конвенція ООН про права дитини», де дітям у цікавій формі розповіли про історію виникнення цього документу, його значення для маленької людини та запросили до цікавої подорожі країною Права. Не забула Феміда і про старшокласників, які знову зібрались на інтелектуальну гру «Кращий правознавець», перемогу виборола збірна команда 9 класу з промовистою назвою «Юристи».

/Files/images/IMG_2547.JPG

У середу, 6 грудня, шкільний бібліотекар Лісова О.М. організувала для учнів Boock-огляд «Правова планета дитинства», познайомивши дітей з юридичною літературою, що наявна у бібліотеці Івангородської філії.

Четвер, 7 грудня, був яскравим. Різнобарвні кольори фарб та олівців вилились на папір, де постали чудові малюнки, де було зображено Великі права маленької дитини.

У п’ятницю, 8 грудня, були підведені підсумки тижня. Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.